Kondolence – úmrtí J.J. Karla VII. knížete ze Schwarzenbergu

Publikováno Prosinec 13, 2023 by adminJ in Aktuality

Vážený Jane Nepomuku, 13. kníže ze Schwarzenbergu,

dovolte mně touto cestou vyjádřit jménem výboru a členů Panevropské unie Česka  Vám , J.J. kněžně  Terezii ze Schwarzenbergu , Vašim sourozencům a celé rodině  hlubokou soustrast s úmrtím J.J. Karla VII. knížete ze Schwarzenbergu.

Od vzkříšení Panevropské unie v českých zemích v 80.letechminulého století a pak od pádu komunismu v roce 1989 jsme si pokládali za čest zájem knížete Karla o obnovu Panevropské unie a užitečné rady, které nám poskytoval a vážili jsme si jeho účasti na několika našich výročních kongresech. S jeho nekompromisním evropanstvím daným rodem, s jeho nejhlubším odporem k nacionalismu a šovinismu jsme se jako Panevropané  zcela ztotožňovali a jeho osobnost nám byla velkou inspirací  naších nadějí  a představ budoucnosti sjednocené Evropy . Zásluhy Karla Schwarzenberga o obnovení svobody a suverenity naší vlasti i zušlechtění zdejších politických poměrů netřeba připomínat, neboť zůstávají konstantou polistopadového vývoje.  Zachovávejme jeho odkaz stále v záhlaví našich činů a úsilí o rozkvět země, kterou miloval!

Cítíme, co v těchto dnech cítí velká část našeho národa a s tichým smutkem doprovázíme knížete Karla na cestě před tvář Všemohoucího.

R.I.P.

Za Panevropskou unii Česka

Marian Švejda MgA

předseda PEUČ

 

Kondolence byla odeslána rodině J.J. Karla, VII. knížete ze Schwarzenbergu dne  16.11.2023.

Foto zdroj: Pražský hrad 1990, Photo(C)Tomki Němec 2023

Žádný komentář k “Kondolence – úmrtí J.J. Karla VII. knížete ze Schwarzenbergu”

Zanechat komentář