Zpráva o kongresu české Panevropy v Praze

Publikováno Září 27, 2017 by Doc. Dr. Rudolf Kučera in Aktuality

23. září 2017 se v krásném prostředí Augustiniánského kláštera na Malé Straně konal sněm české Panevropy. Mezi hlavní hosty patřili Bernd Posselt, předseda německé Panevropy a prof. Miroslav Novák, nejvýznamnější český politolog. Kongres se v první části věnoval nadcházejícím německým volbám a rozboru jejich možných výsledků. Zde referoval hlavně dr.Rudolf Kučera. Konstatoval, že vítězství CDU-CSU je potřebné, jak pro Evropu, tak pro Česko. Velkým tématem byl také problém migrace, který vzbudil živou diskusi, v níž bylo zdůrazněno, že Panevropané by neměli podléhat propagandě a lžím, které šíří Kreml v zájmu rozvrácení Evropy.

Panevropská unie je společenstvím evropských hodnot a jejím cílem je tyto hodnoty bránit a prosazovat.

Po přestávce na kávu bylo otevřeno téma českých voleb, které velmi fundovaným výkladem uváděl prof. Novák. Panevropané se tak mohli vyhnout povrchním mediálním výkladům a zamyslet se nad základními problémy české politiky a možnostmi volby v nadcházejících parlamentních volbách.

Bernd Posselt měl nakonec, jako vždy, velmi podnětný a zajímavý referát o různých problém, kterým dnes čelí Evropa.

V diskuzi bylo vysloveno přání, aby z nadcházejících voleb vzešla Evropská unie silnější a jednotnější. Panevropská unie bude vždy odpůrkyní všech, kdo chtějí, aby Česká republika opustila Evropskou unii a tím si způsobila a všem svým občanům nenapravitelné škody. Kongres byl zakončen společnou večeří v blízké restauraci U Schnellů.

K průběhu kongresu se ještě vrátíme.

Žádný komentář k “Zpráva o kongresu české Panevropy v Praze”

Zanechat komentář